Analiza urinei îndeplinește mai multe funcții, de la identificarea unei bacterii până la diagnosticarea unei boli. Efectuată într-un laborator de analize medicale, urocultura este un examen biologic ce se bazează pe prelevarea urinei unui pacient.

De ce să faceți o astfel de analiză?

Urocultura este în general prescrisă de medicul curant pentru a detecta prezența microbilor sau chiar a unei infecții în urină. Există mai multe tipuri de analize specifice. Testul de sarcina este unul dintre ele, iar acest lucru vă permite să cunoașteți doza de beta HCG. De asemenea, distingem examenul citobacteriologic al urinei care face posibilă depistarea unei infecții urinare sau renale.

Aceste teste reușesc să conducă spre evaluarea nivelului anumitor substanțe conținute în urină, precum plumbul, acidul uric, potasiul sau albumina. O doză anormală a acestor substanțe implică probleme de bază, în timp ce un nivel anormal de albumină poate semnala, de exemplu, hipertensiune arterială. În cele din urmă, prezența glucozei în urină poate să indice un caz de diabet. Desigur, analiza aceasta poate determina și prezența medicamentelor sau a produselor toxice în organism.

Necesități pentru angajați

Acest tip de examinare biologică se efectuează și asupra angajaților, în timpul vizitei generale, în vederea depistării anumitor boli. Analiza de urină este indicată în special pentru cei care sunt expuși la produse toxice.

Cum se face o urocultură?

Spre deosebire de testul de sânge în care proba este prelevată de un profesionist din domeniul sănătății, pacientul însuși este cel care își colectează urina. Lichidul trebuie colectat și depozitat într-o sticlă uscată, sterilă, pentru a nu influența în vreun fel rezultatele.

Câteva indicații

Urina de dimineață este cea mai utilizată într-o astfel de situație. Pacientului i se cere să preleve urina la mijlocul fluxului, deoarece primul flux este adesea contaminat cu murdărie în uretră. Pentru unele teste de urină, poate fi necesară colectarea acesteia timp de 24 de ore. Apoi vor fi puse în aplicare instrucțiuni stricte de conservare și tratament. În funcție de tipul de analiză de făcut, examinarea urinei se poate efectua la microscop sau cu bandă.

Protest Diagnostic, aproape de pacienți și nevoile lor

Acestea fiind spuse, dacă aveți nevoie de o urocultură și doriți să o faceți într-un laborator de specialitate, echipa Protest Diagnostic este aproape de dumneavoastră și vă poate ajuta în acest sens. La ei veți găsi medici laboranți dedicați și profesioniști, care vor ști cu exactitate cum trebuie să vă îndrume, astfel încât să determinați care vă este starea de sănătate.

Protest Diagnostic este laboratorul de analize medicale din Galați care deține o experiență de aproape 18 ani în ceea ce privește relația cu pacienții interesați de diferite teste. Fie că este vorba de urocultură, recoltare de sânge, homoleucogramă sau orice alt tip de analiză, ei sunt cei care vă pot ajuta!

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *