Dacă sunteți în căutarea unei locații de vacanță care să nu vă suprasolicite, și pur și simplu să vă ofere relaxare la cel mai înalt nivel, atunci un sejur în Skiathos 2022 este perfecte. Fabrica de Vacanțe vă pune la dispoziție cele mai bune oferte în acest sens, și vă oferă ocazia să vă bucurați de un spectacol senzorial, turistic și peisagistic absolut incredibil. Explorați insula în liniște și aflați tradițiile, obiceiurile și cultura grecească în cea mai pură formă a sa.

Mănăstire Evanghelistria
Mănăstirea Evangelistria a fost fondată de un grup de călugări pe Muntele Athos în 1794 și a devenit rapid un refugiu pentru rebelii greci în ultimii ani ai stăpânirii otomane. În 1807, luptători pentru libertate, inclusiv Theodoros Kolokotronis, Thymios Vlachavas și Andreas Miaoulis, s-au adunat aici pentru a jura libertate folosind un prototip al actualului steag grecesc cu o cruce albă pe fond albastru.

Castelul Kastro
În secolul al XIV-lea capitala insulei Skiathos a fost mutată din vârful nordic al insulei pe acest promontoriu pentru a face față raidurilor constante ale piraților. Astăzi, nu exista o modalitate ușoară de a ajunge la acesta, motiv pentru care o vizită aici s-ar putea să vă dea bătăi de cap. Cu toate acestea, Castelul este un obiectiv turistic de neratat, iar dacă vă doriți să ajungeți aici o puteți face cu o mașină 4×4 prin rezervația naturală sau printr-o plimbare cu barca din portul Skiathos. De acolo, veți avea parte de un tur uimitor al castelului, care este în restaurare.

Orașul vechi din Skiathos
În mod clar, itinerariu de vacanță trebuie să includă și o oră sau două pentru a face un tur pe jos pe jos al orașului vechi Chora, deoarece există atât de multe elemente pe care le puteți vedea aici, încât ar fi păcat să le ratați. Puteți începe de la Cetatea Bourtzi, construită de venețieni pe o insulă la est de port, cu vederi panoramica ale vechiului port de pe terasele sale de pin umbrite. Malul apei portului este, de asemenea, o destinație perfectă, cu restaurante și cafenele pe debarcader care au vedere către apele limpezi strălucitoare. Apoi puteți începe să explorați labirintul de alei înguste și scări din orașul vechi, pentru o experiență elenă fascinantă.

Plaja Lalaria
Plajă Lalaria este accesibilă doar din apă, iar dacă vreți să o vizitați o puteți face într-un tur în jurul insulei care duce la Kastro la câțiva kilometri spre vest. Plaja este plăcută, înconjurată de stânci înalte impenetrabile, cu arcade naturale și peșteri la est. Suprafața este formată din pietre așa că merită să aveți la dumneavoastră pantofi de înot, o pălărie și apă îmbuteliată, deoarece aici s-a încercat o păstrare și conservarea a naturii în cea mai pură formă a sa.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *