Calitatea a devenit un aspect important al producției companiei. Logica din jurul calității evoluează odată cu deschiderea economiei, care evidențiază și modifică nevoile consumatorilor. Calitatea se referă la capacitatea unei companii de a-și face produsele apreciate de clienți. Diferențierea produselor după calitate este o sursă a avantajului competitiv al unei companii, care va beneficia de o strategie bazată pe calitate în detrimentul războaielor prețurilor.

Managementul calității este un domeniu central al companiei. De fapt, se referă la toate procesele (producție, achiziții, planificare, calitate, finanțe, marketing/vânzări). Cu toate acestea, fiecare proces este singurul responsabil pentru calitatea acestuia. Managementul calității este o activitate care vizează furnizarea de servicii de standardizare a capacităților, partajarea și reutilizarea resurselor pentru a asigura flexibilitatea și eficiența în realizarea strategiei de afaceri.

Pentru a depăși simpla gestionare a acțiunilor de îmbunătățire și pentru a asigura progresul în timp, nimic nu poate fi bazat pentru cele mai bune practici profesionale cuprinse în standardul ISO 9001, lider mondial. Standardul ISO 9001 oferă sistemul de management al calității cerut de organizația existentă. De asemenea, oferă companiilor un cadru care permite o abordare sistematică a managementului proceselor, astfel încât să producă în mod regulat produse (și servicii) care să răspundă așteptărilor clienților, doar să le îndeplinească!

ISO 9001 este standardul care oferă toate cerințele pentru un sistem de management al calității. Este singurul standard din grupul ISO 9000 față de care companiile pot fi certificate, deși certificarea nu este necesară pentru aplicarea standardului. Alte standarde din grupul ISO 9000 acoperă aspecte specifice, cum ar fi principiile cheie, îmbunătățirea performanței, documentarea, formarea sau aspectele financiare și economice.

Cu certificarea ISO 9001, companiile pot anticipa și reduce potențialele defecțiuni interne. În același timp, măsurați eficiența acestor servicii pentru a determina performanța organizației lor. Acest lucru îi permite să implementeze logica îmbunătățirii continue. Un certificat ISO 9001 la pret mic include furnizarea de dovezi că au fost implementate sisteme îmbunătățite sau optimizate în cadrul companiei. În sfârșit, această recunoaștere îl face competitiv pe piața internațională.

Managementul calitatii este considerat a fi adevarata coloana vertebrala a unei companii, reunind toate conceptele si metodele care pot controla calitatea unei organizatii. Un sistem de management al calității este un set de politici, procese și proceduri menite să ajute o organizație să îndeplinească cerințele părților interesate, în standardul ISO ne propunem să marchem capacitatea de a furniza produse și servicii de calitate, companiile sunt încurajate să obțină aceste certificate, acest lucru este conceput pentru a-i motiva pe aceștia să rămână vigilenți și să performeze cât mai mult posibil în industria lor.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *